Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ERMIS ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!



Το κράτος μας προσπαθεί τόσο πολύ για την εξυπηρέτηση των πολιτών του που πραγματικά μας σκλαβώνει.. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τις παροχές της Εθνικής Πύλης Ερμής  ( www.ermis.gov.gr)    
Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis όπως αναφέρει η ιστοσελίδα αποτελεί την ενιαία Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο ermis αποσκοπεί, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη. Παρέχει on line πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, γέννησης ,εκτύπωση ενσήμων, και άλλα πολλά!
  Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω έχουμε κατενθουσιαστεί  που θα τελειώσει επιτέλους η ταλαιπωρία μας σε ατελείωτες  ουρές υπηρεσιών και θα διεκπεραιώνουμε μόνοι μας από το σπίτι  on line  την έκδοση πιστοποιητικών!  
 Ξεκινάμε λοιπόν τις διαδικασίες εγγραφής, κωδικούς και πιστοποίηση των στοιχείων μας σε ΚΕΠ όπως ζητείται από την υπηρεσία ermis αλλά παρόλο αυτά δεν μπορoύμε να εκτελέσουμε καμία υπηρεσία ηλεκτρονικά γιατί δεν υπάγεται κανένας δήμος στο Εθνικό Δημοτολόγιο!! Στην αίτηση μας επιλέγοντας οποιοδήποτε Δήμο της Ελλάδος  αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενταγμένοι δήμοι στο Εθνικό Δημοτολόγιο για το Νομό που έχουμε επιλέξει. Στέλνοντας email για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν καταφέραμε να λάβουμε καμία απάντηση..
Πολύ απλά δεν λειτουργεί η  υπηρεσία. Ποιος ο λόγος ύπαρξης  της?  Την απάντηση μας  τη δίνουν οι ίδιοι. Στην ιστοσελίδα αναφέρει ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της  Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% από Εθνικούς Πόρους....
 
Τα συμπεράσματα δικά σας.

3 σχόλια:

  1. Ποιο λαμόγιο υπουργός το έστησε για να αρπάξει τη μίζα του και δεν να πάν να πηδηχτούν τα βόδια οι ψηφοφόροι! Άμα κάνουμε ουρά για να ψηφίσουμε τον Τούρκογλου μας αξίζει και μία ουρά για ένα πιστοποιητικό. Ντροπή και άισχος για τον Ερμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, κι εγώ έκανα εγγραφή και δεν λειτουργεί τίποτα!!
    Αν λειτουργούσε το ηλεκτρονικό σύστημα στην Ελλάδα σωστά, δεν θα έπαιρναν συντάξεις οι πεθαμένοι ούτε επιδόματα οι τυφλοί ταξιτζήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή