Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ένα τρελό Weekend στου Be(r)nie!! - Weekend at Bernie's!!


Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Mάλιστα, δεν όρισε νέα ημερομηνία, αλλά σημείωσε πως είναι πιθανό η συνεδρίαση να γίνει κάποια στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας.
Το συμβούλιο επρόκειτο να οριστικοποιήσει το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, όμως, όπως είναι ήδη γνωστό, για να γίνει αυτό, θα πρέπει προηγούμενως να έχει κλείσει η συμφωνία για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους αλλά και η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα νέα μέτρα.
Από νωρίς σήμερα είχε διαφανεί πως το ενδεχόμενο ακύρωσης του Eurogroup ήταν ορατό. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει αβέβαιη τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης, καθώς όπως είχε επισημάνει, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών της για το πρόγραμμα PSI.


Ηθικό δίδαγμα; Όσοι έχετε ακόμα τα λεφτά σας σε ελληνικές τράπεζες θα περάσετε ένα Σαββατοκυριάκο γεμάτο αγωνία...

Στον ομόνυμο ρόλο η ελληνική οικονομία. It may be dead...but it's the life of the (speculative) party!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου