Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τους πήρε τα σώβρακα με την ιδέα του δημοψηφίσματος!!!



Κύματα ενθουσιασμού έχουν κατακλύσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ασύλληπτη ιδέα του μεγάλου διανοητή να προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, εμβρόντητη η Angela Dorothea Merkel επικοινώνησε με τον υπουργό οικονομικών Wolfgang Schauble επιπλήττοντας τον επειδή δεν είχε σκεφτεί νωρίτερα ο ίδιος να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο Nicolas Sarkozy. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Dorothea: Τα΄ μαθες τα νέα πατέρα;
Nicolas: Πού μπλέξαμε ρε συ; Η κόρη μου έχει πιο πολλά μαλλιά και πιο πολλά μυαλά.
Dorothea: Τώρα που είπες μυαλά, μίλησα και με τον άλλον, ναι ρε τον Ομπάμα, και μου είπε ευτυχώς που ο μεγάλος διανοητής επέλεξε να κρατήσει την υπηκοότητα του πατέρα του γιατί διαφορετικά θα του έπαιρνε τη θέση.
Nicolas: Τυχεροί είναι οι Αμερικάνοι. Γλύτωσαν το κούρεμα παρά τρίχα. Εγώ πάντως στις Cannes δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί τους.
Dorothea: Ναι ρε Νίκο, ούτε εγώ, με κούρασαν αυτοί οι βαλκάνιοι. Όπως θα έλεγε και ο Erdogan Άει σιχτίρ!
Παράλληλα, οι τραπεζίτες επιδεικνύουν πρωτοφανή ζήλο να συμμετέχουν στην εθελοντική χρεοκοπία μετά την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα. Ενδεικτικά μεγαλοτραπεζίτης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του δήλωσε στο molotofnews.blogspot.com πως το 50% είναι πολύ μικρό και ότι θα προτείνουν να μειωθεί το χρέος πάνω από 90%. Τα χρηματιστήρια από Ανατολή μέχρι Δύση αντέδρασαν πολύ θετικά καθώς κανένα δεν πέφτει πάνω από 10%. Ακόμα τα spreads κινήθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αφού ακόμα βρίσκονται κάτω από τις 10.000 μονάδες βάσης. Ανάλογη ενθαρρυντική πορεία ακολουθούν και τα CDS.
Στο εσωτερικό ο κρατικός μηχανισμός ξεκίνησε να επαναλειτουργεί σε πρωτοφανείς ρυθμούς με τους δημοσίους υπαλλήλους να εργάζονται υπερωριακά ώστε να βγει το κράτος από την κρίση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πίνουν και δεύτερο καφέ το απόγευμα στην υπηρεσία τους. Ακόμα, οι πολίτες αποφάσισαν να πουλήσουν αδιαμαρτύρητα και τα σπίτια τους (σ.σ. στους Γερμανούς) για να πληρώσουν τα χαράτσια αφού θα γίνει δημοψήφισμα. Τέλος οι αγανακτισμένοι πολίτες μετά την είδηση του δημοψηφίσματος ικανοποιήθηκαν και προσκάλεσαν τον κ. πρόεδρο της δημοκρατίας να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ώστε να γίνει επιτέλους η παρέλαση.        
      



1 σχόλιο:

  1. εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε αλαααααααααααανιιιιιιιιιιιιιι παπανδρεουουουουουουουυουουουου.................
    ΚΡΙΣΗ ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή